Raspberry cheesecake
Orginalreceptet kommer från den irländske kocken Donald Skehan och är med blåbär istället för hallon
- men båda varianterna supersmarriga!
Du behöver:
200 g (ca 14 st) digestivekex
100 g smör
300 g vit choklad (orginalreceptet säger 400 g men det blir väl sött för min smak)
250 g philadelphiaost
2,5 dl vispgrädde
250 g mascarponeost
250 g hallon (eller blåbär om man hellre vill det)
Gör så här:
Krossa digestivekexen till fina smulor. Smält smöret och blanda med kexsmulorna. Häll blandningen i en kakform, helst med löstagbar kant, och platta till (tryck till rätt hårt) röran med baksidan av en sked. Täck över med plast och låt vila i kylen en stund.
Rör ihop philadelphiaost, grädde (grädden ska ej vispas) och mascarponeost med en stor sked i en bunke (rör inte för mycket, då kan smeten bli lite gryning i konsistensen). Smält den vita chokladen över vattenbad, låt svalna något och vänd ner i smeten. Vänd sedan försiktigt ner hallonen. Fördela blandningen jämnt över digestivebotten, täck över med plast och låt stelna i kylskåp minst 3-4 timmar. Skär i bitar och servera!
Väldigt enkelt och så gott!!
// Johanna
Kommentarer
Trackback