Polkagrisdröm
En helt perfekt kombination av smaker - både sött och syrligt!
Du behöver: (4 portioner)
4 digestivekex
2 msk smält smör
2 dl polkagrisar2 dl vispgrädde
100 g vit choklad
2,5 dl kesella (10%)
1-2 msk färskpressad limejuice (jag använde citron istället, då jag tycker det är godare)
Gör såhär:
Smula digestivekexen och blanda med det smälta smöret, fördela digestiveblandningen i botten på 4 portionsglas. Krossa polkagrisarna relativt grovt, spara lite till garnering. Smält cholkaden över vattenbad. Vispa grädden och blanda ner kessellan och den smälta chokladen. Rör ner polkakrosset och smaka av med limejuice. Fördela blandningen i portionsglasen och låt stå i kylen 4-6 timmar. Garnera med lite polkakross!
Smaskens!
// Johanna
Receptet kommer från ICA:s kokbok "Sveriges nya landskapsrätter" (2010)
Kommentarer
Trackback