Mörk choklad- och kaffemousse

 
Mousse är den perfekta efterrätten - snabbt och lätt att göra i förväg och fantastiskt gott!
 

Du behöver:          (4 portioner)
100 g mörk choklad
2 st äggulor
0,5 dl kallt starkt kaffe (kan uteslutas om man inte gillar kaffe)
2,5 dl vispgrädde
 
Gör såhär:
Smält chokladen över vattenbad. Vispa ner äggulorna, en i taget och rör om ordentligt. Tillsätt kaffe och blanda väl. Vispa grädden, men inte för hårt. Rör ner lite grädde i chokladsmeten och rör ut, blanda sedan i resten av grädden. Häll upp i portionsglas och låt stå kallt i kylen tills det stelnat. 
 
Servera med vispad grädde och bär, eller gör en hallonsås av frysta hallon. 
 
Hallonsås:
Värm fysta hallon i en kastrull, mosa hallonen med en gaffel och tillsätt lite florsocker.
 
Mums!
// Johanna
Trackback
RSS 2.0