Daim- och bananglass



Detta recept kan bli lite trixigt att genomföra utan min fantastiska födelsedagspresent: Glassmaskinen! Utan den vet jag faktiskt inte alls hur man går tillväga ska jag villigt erkänna. Men såhär gör man i alla fall om man är stolt ägare till en av de bästa uppfinningarna på länge.

Jag utgick från ett basrecept för vaniljglass som följer med maskinen, men ändrade lite i det, och ersatte en del grädde med mjölk. Gällande mängd grädde/mjölk får man nog prova sig fram lite. Såhär gjorde jag!

Du behöver:

1 vaniljstång
1 dl vispgrädde
3/4 dl mjölk
2 1/2 msk socker
2 äggulor
1 banan
1 liten chokladkaka Marabou mjölkchoklad med daim (borträknat några rutor som man råkar få i sig vid öppnandet av chokladkakan)

Vispa grädden. Vispa ihop äggulorna, sockret och vaniljen i en annan bunke. Vänd ner den vispade grädden och mjölkskvätten i äggen, sockret och vaniljen. Mosa bananen och blanda i. Sedan ställs blandningen in i kylen en stund, för att sedan blandas ihop i glassmaskinen. Chokladen har man i när glassen är så gott som färdig.




/Josefine

Kommentarer
Postat av: Elisabeth

Låter jättegott, nu vill man ha en glassmaskin!

2012-01-10 @ 17:01:10
Postat av: Ida

Smarrigt värre! Jag vill också ha en glassmaskin :P

2012-01-10 @ 19:06:31
Postat av: Josefine

Säg till när (om) ni köper en, så har jag vääääärldens godaste och enklaste tips!

2012-01-18 @ 14:09:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0