Bloggfesten: Fyllda petits-chouxer
Små, enkla och söta petits-chouxer fyllda med grädde/syld och chokladkräm.
15 stora eller 25 små
50 g smör
2 dl vatten
2 dl vetemjöl
3 ägg
Sätt på ugnen på 200 grader. Koka upp vatten och fett i en kastrull. Tillsätt mjölet, lite i taget, och rör kraftigt med t.ex. en träsked tills smeten släpper från botten och kanterna. Ta bort kastrullen från värmen och tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning. Spritsa eller klicka upp smeten på en plåt och grädda dem i mitten av ugnen i 20 minuter om dom är små och i 25 minuter om dom är stora. Öppna inte ugnsluckan förän petits-chouxerna är färdiga, vilket dom är när dom har fått färg och blivi lätta och höga.
Vid servering kan du egentligen fylla petits-chouxerna med vad du vill. Jag valde att fyllla hälfen av mina med vispad grädde och rårörda hallon och andra hälfen med chokladkräm.
Chokladkräm:
1 äggula
1 dl grädde
1 msk strösocker
en dutt vaniljpulver
100 g mörk choklad
Hacka chokladen. Värm äggula, grädde, socker och vanilj i en kastrull under omrörning. Låt koka upp. Ta av plattan och blanda ner chokladen. Låt svalna. Spritsa sedan in chokladkrämen in i petits-chouxerna.
Till slut siktar du över lite florsocker och serverar!
/Ida
Kommentarer
Trackback