mandel- och nougatkaka
En saftig och god mandel- och nougatkaka som är mycket enkel att göra
4 ägg, delade
400 g grovriven mandelmassa
100g smält smör
1tsk bakpulver
125g nougatmassa
rostade mandelspån
Börja med att sätta på ugnen på 175 grader och smörj och mjöla sedan en rund bakform.
Vispa samman äggulor, mandelmassa, smält smör och bakpulver.
Vispa äggvitorna i en ren bunke tills det blir ett hårt skum. Vänd sedan försiktigt ner dem i smeten.
Häll över smeten i formen och grädda i 40 min. Lägg folie över kakan efter 25 minuter så att den inte blir för mörk. Ta ut kakan och låt svalna på galler.
Smält nougatmassan i en skål över vattenbad och bred sedan över hela kakan, även på sidorna. Avsluta med att dekorera kakan med de rostade mandelspånen!
Receptet kommer från systrarna Eisenmans härliga kokbok "två systrars söta"
/Marika
Vilken härlig kaka med nougat mums :)