mandel- och nougatkaka

En saftig och god mandel- och nougatkaka som är mycket enkel att göra


4 ägg, delade

400 g grovriven mandelmassa

100g smält smör

1tsk bakpulver

125g nougatmassa

rostade mandelspån


Börja med att sätta på ugnen på 175 grader och smörj och mjöla sedan en rund bakform.


Vispa samman äggulor, mandelmassa, smält smör och bakpulver.


Vispa äggvitorna i en ren bunke tills det blir ett hårt skum. Vänd sedan försiktigt ner dem i smeten.


Häll över smeten i formen och grädda i 40 min. Lägg folie över kakan efter 25 minuter så att den inte blir för mörk. Ta ut kakan och låt svalna på galler.


Smält nougatmassan i en skål över vattenbad och bred sedan över hela kakan, även på sidorna. Avsluta med att dekorera kakan med de rostade mandelspånen!


Receptet kommer från systrarna Eisenmans härliga kokbok "två systrars söta"


/Marika

 

 

 


Kommentarer
Postat av: milla

Vilken härlig kaka med nougat mums :)

2012-09-01 @ 22:44:40
URL: http://millashalsoblogg.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0