Kassler med hollandaisesås, broccoli och ris
Superenkel maträtt- Kassler i ugn med hollandaisessås, broccoli och ris
Kassler
Broccoli
Hollandaisesås (köpt eller hemmagjord).
Ris
Paprikakrydda
Sätt ugnen på 175 grader. Koka broccoli lätt, häll sedan över den i en ugnsfast form. Skiva kassler och lägg på broccolin. Koka ris. Gör hollandaisesås (antingen från grunden eller sån som finns färdig att vispa ihop, men egengjord är absolut godast och hur enkelt som helst enligt mig). Häll över såsen över kasslern och krydda med paprikakrydda. In i ugnen tills det fått gotta ihop sig!
Hollandaisesås
3 äggulor
150 g smör
2 msk vatten
2 tsk saft av citron
Salt, peppar
Smält smöret och låt svalna lite. Vispa äggulor och vatten i en kastrull/bunke som står över en annan kastrull med sjudande vatten. Vispa kraftigt tills det tjocknar. Ta sedan bort bunken från vattenbadet och vispa i smöret lite i taget- först några droppar som sedan övergår i en jämn stråle. Ta inte med bottensatsen i smörkastrullen. Smaksätt sedan med citronsaft, peppar och salt.
OBS! Om äggblandningen skär sig när du häller i smöret, ska det funka att hälla i lite kallt vatten, eller en isbit och göra om..
Så enkel och god vardagsrätt!
Smaklig måltid /Elin
Kommentarer
Postat av: Ida
Jag måste prova det här!!
Trackback