Browniefudgecheesecake
Oh jisses den här är så galet god så den måste ni testa, iallafall ni som har en kärlek till choklad!
Cheesecakesmet:
300 g philadelphia.
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl socker
Browniesmet:
2 ägg
100 g smör
2 dl strösocker
3 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
1 dl grovhackade pecannötter
Fudgeglasyr:
40 g smör
1 msk mjölk
1½ dl florsocker
2 msk kakaopulver
Grovhackade cashewnötter till garnering
Ta en form med löstagbar botten. Tryck fast ett bakplåtspapper i botten. Sätt ugnen på 180 grader.
Börja med cheesecakesmeten- blanda ihop alltsammans och ställ den åt sidan.
Fortsätt sedan med browniesmeten- Vispa ägg och socker tills det blivit ljust och luftigt. Värm smöret och kakaon i en kastrull på svag värme tills smöret smält och blandats med kakaon. Rör ner det i äggblandningen. Hacka pecannötterna grovt och blanda tillsammans med mjöl och bakpulver. Vänd sedan ner detta tillsammans med det andra.
Häll hälften av smeten i formen. Bred försiktigt på cheesecakesmeten med en slickepott, ända ut i kanterna. Häll sedan på resten av browniesmeten. Grädde i nedre delen av ugnen, 180 grader i ca 30 minuter. (tog ut min vid 25 min). Låt svalna i formen.
Fudgeglasyr- Smält smöret tillsammans med mjölken. Rör ner florsocker och kakao. Låt sjuda någon minut. Bred sedan ut glasyren jämnt över kakan. Strö sedan över nötterna innan glasyren stelnat för mycket. Låt sedan kakan stå i kylen över natten.
Servera med grädde (och hallon om man vill bryta av det söta lite).
/Elin
Har bjudit på kakan,vi alla tyckte den var supergod.