Västerbottenpaj
Jag har flera gånger denna hösten gjort denna supergoda västerbottenpaj och tänkte därför nu dela med mig av receptet. Hoppas det faller flera av er i smaken!
2 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
125 g smör
1/2 msk vatten
3 ägg
3 dl gräddfil
200-225 g riven västerbottenost
1/2 tsk salt
1 kryddmått vitpeppar
Mät upp mjölet och häll i en bunke. Skär kylskåpskallt smör i små bitar och arbeta ihop dem med mjölet och blanda till sist i vattnet. Låt degen sedan vila övertäckt i minst 30 minuter i kylskåpet. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda den i 10-15 minuter i 225 grader. Ta sedan ut formen och sänk värmen till 200 grader.
Vispa äggen till skum och rör i gräddfilen. Tillsätt den rivna osten, salt och peppar. Fyll pajskalet med ostblandningen och sätt in i ugnen. Grädda pajen tillls den får en gyllende yta, i cirka 25 minuter.
Smaklig måltid!
/Ida
Kommentarer
Trackback