Kantarell- och potatispaj
Kära vänner! Hittar inte korten från tapaskvällen så därför blir detta recept presenterat utan en stilig matbild. Istället passar jag på att rekommendera alla att plocka sina egna svampar. Det blir så mycket godare då ;)
Pajdeg:
175 g vetemjöl
100 g smör
1 krm salt
3 msk vatten
Fyllning:
Smör
Olja
5 dl grovt skurna kantareller (går också att göra med trattkantareller)
1 finhackad rödlök
4 kalla kokta potatisar, skurna i stora bitar
salt, peppar
1 knippe finhackad dill
200 g riven prästost
2 ägg
2 dl grädde
Blanda alla ingredienser till degen och låt den svalna en stund i kylskåpet. Tryck sedan ut degen i en pajform och förbaka den i ugen i ca 10 minuter på 175 grader.
Fräs svampen i smör och olja, tillsätt löken. När löken är mjuk blandar du ner potatisen, saltar och pepprar. Blanda i dillen. Lägg osten i botten av pajformen, fyll upp med svamp- och potatisröran. Blanda ägg och grädde och häll blandningen över pajen. Grädda i ugnen på 175 grader i ungefär 20 minuter. Serveras varm.
/Ida
Kommentarer
Trackback