Tart med färska bär
Fräsh supergod efterrätt till härliga sommardagar, som i tillägg är väldigt lätt att laga.
Antal portioner: 6
1 ark smördeg
1 ägg
3 msk lemon curd
1 liter jordbubbar
3 dl blåbär
4 msk aprikosmarmelad
Gör så här:
1. Rulla ut smördegen på ett mjölat bord.
2. Kavla ut den lätt.
3. Vik in kanterna för att skapa en "sarg". Tryck till sargen lätt med gaffel och pricka några hål i botten på degen för att den inte ska resa sig.
4. Pensla degen med ett vispat ägg.
5. Grädda smördegsbotten i ugnen på 225 grader mellan 5-10 minuter, tills den har fått en fin färg.
6. Smeta ut lemon curd på den gräddade smördegsbotten.
7. Lägg därefter bären i rader, eller blandat eller något roligt mönster. Vilka bär man använder kan också givetvis variera efter smak och behag.
8. Smält 4 msk aprikosmarmelad i en kastrull och ringla över den smälta marmeladen på bären.
Serveras med vispad grädde eller vaniljglass.
Smaklig måltid!
/Ida (och Ernst)
Kommentarer
Trackback